Nyitólap
                    
Rólunk
            
Beszámolók
       
Eseménynaptár
                     
Képek
               
Vezetőség
                    
Tagság
              
Szabályzat
             
Beiratkozás
                     
Linkek
          
Várostörténet
Marosvásárhelyiek és bajaiak közös kirándulása
a dél-erdélyi Szászországban

Baja és Marosvásárhely: két kies fekvésű, nagy múltú, közepes nagyságú város a Kárpát-medencében. Testvérvárosi kapcsolatuk hosszú évek alatt vált sokoldalú, gyümölcsöző együttműködéssé. A bajai küldöttség nemrégiben Erdély szász műemlékeire volt kíváncsi.  
                                                                                                                        
(elolvasom)

A Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság levele a bajaiakhoz
Kedves barátaink!

Baráti Körünk tagjai a múlt év december 5-i népszavazás viharos utóhatása és reánk nézve (némiképpen) lesújtó eredményei láttán - úgy döntöttek kellő megfontolás és bölcsesség birtokában (legalább is ezt hisszük magunkról, s nem fogtok bennünket megcáfolni ebben, reméljük), hogy túlteszik magukat minden bánaton és az első-második felinduláson. Teszik mindezt azért, mert hisznek abban, hogy a néhány év óta kitartóan szövögetett baráti, emberi magyar-magyar szálak erősebbnek bizonyulnak minden politikai hasfelmetszésnél, tévútnál, vargabetűnél, szószátyárkodásnál.
                                                                                                                         (elolvasom)

2005-ös közgyűlés - két éves a szervezet, tovább erősítjük a két város kapcsolatait

Honismereti kirándulásra hívja az érdeklődő bajaiakat a testvérvárosi kapcsolatok ápolását célul kitűző marosvásárhelyi baráti társaság. Ez lesz a fennállásának második éves évfordulóját ünneplő egyesület idei első fontosabb rendezvénye. A Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság közgyűlésén összefoglalták az elmúlt év történéseit, majd bemutatták, és elfogadták a 2004-es pénzügyi jelentést, illetve jóváhagyták a 2005-ös év eseménynaptárát. (elolvasom)

Marosvásárhelyiek Baján, az EU-csatlakozás alkalmából szervezett városünnepen

Népes küldöttséggel képviseltette magát a magyarországi testvérvárosban a Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság a május 1-jei Európai Uniós csatlakozás alkalmából szervezett városünnepen: több mint ötvenen vettek részt a rendezvényeken.
A csatlakozást köszöntő hivatalos bajai tanácsülésen a marosvásárhelyiek köszöntőjét Csegzi Sándor alpolgármester mondta el, illetve ő adta át városunk ajándékait is.Baráti Társaságunknak külön sátra volt a Petőfi-szigeten, ahol Marosvásárhelyt népszerűsítő szórólapokat, reklámanyagokat osztogattunk. Hasonlóképpen a Nemzetek Konyhájában sem vallottunk szégyent, mesterszakácsunk főztje nagy sikert aratott. A bábosok előadását többször meg kellett ismételni, állandóan volt néhány kíváncsi bajai kisgyerek, aki meg akarta nézni a produkciót. Művészeink kiállítását is elismerő szavakkal illették a szervezők, főleg hogy a képek odaszállítását is példásan sikerült megoldani. Hasonlóan sikeresnek bizonyult a Baja testvérvárosaiban élő képzőművészek alkotásaiból összeállított kiállítás és a művészeti iskolások közös hangversenye.
Az EU-csatlakozásra emlékeztetendő fenyőtát ültettünk: Sikó József itthonról szállította Bajára a csemetét, amelyet barátságunk jelképéül Széll Péter polgármesterrel közösen helyezett el a célra kijelölt parkban.


Vendégül látták a halkomandót


Marosvásárhelyen 2004. évi közgyűlését tartotta február 18-án a Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság. Kirsch Attila, a szervezet elnöke sikeresnek nyilvánította a tavalyi évet, "a kitűzött célok többségét sikerült megvalósítani", mondta.
(elolvasom)

Beszámoló a  Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság 2003-as évi tevékenységéről

Több mint 60 részvevő jelenlétében és hozzájárulásával a Deus Providebit tanulmányi házban tartott talákozón megalakult a Baja-Marosvásárhely Baráti Társaság. A  jelenlevők elfogadták a Baráti Társaság alapszabályzatát, és megválasztották az operatív vezetést, amely 13 személyből áll. Egyhangúlag elfogadásra került a Baráti Társaság rendszeres havi talákozójának időpontja: minden hónap első szerdája. A helyszíneket a talákozásra az operatív vezetőség biztosította.
A Baráti Társaság 2003-as megvalósításai:
(elolvasom)
This page created with Cool Page.  Click to get your own FREE copy of Cool Page!
Baja-Marosvásárhely
Baráti Társaság